Kesk-Aafrika Vabariigis rööviti prantslanna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO rahuvalvajad Kesk-Aafrika Vabariigis.
ÜRO rahuvalvajad Kesk-Aafrika Vabariigis. Foto: PACOME PABANDJI/AFP

Kesk-Aafrika Vabariigi pealinnas Banguis rööviti esmaspäeval Prantsusmaa päritolu humanitaarabitöötaja, teatasid võimuesindajad.

Prantsusmaa presidendiameti täpsustuse kohaselt peetakse naise vabastamise osas inimröövlitega läbirääkimisi.

«Prantsusmaa mõistab selle teo hukka ja kutsub selle eest vastutavaid isikuid üles meie kaasmaalast võimalikult kiiresti vabastama,» kirjutati presidendiameti teadaandes.

Prantsusmaa saatkond Banguis on pidevas ühenduses kohaliku peapiiskopiametiga, kelle esindajad on läbirääkimistel vahendajateks.

Riigipöörete poolest tuntud KAV langes kaosesse enam kui aasta tagasi, kui moslemitest Séléka mässulised kukutasid võimult kristlasest presidendi François Bozizé'i, kuid ei suutnud võimule pääsemise järel riigis korda luua.

ÜRO 7600-meheline väekontingent võttis septembri keskpaigas üle rahuoperatsioonide juhtimise KAVis. Seni üritasid 4,5 miljoni elanikuga riigis korda tagada 6000 Aafrika Liidu ja 2000 Prantsuse sõjaväelast ning ligi 800-meheline Euroopa Liidu väekontingent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles