Üle poolte venelastest peavad Stalini rolli positiivseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jossif Stalini pildiga demonstrandid tähistasid 21. detsembril Gruusias Stalini sünnilinnas Goris mehe sünniaastapäeva.
Jossif Stalini pildiga demonstrandid tähistasid 21. detsembril Gruusias Stalini sünnilinnas Goris mehe sünniaastapäeva. Foto: SCANPIX

Üle poolte venemaalaste ehk 52 protsenti küsitletuist hindab Jossif Stalini rolli Vene riigi ajaloos positiivseks, selgus Levada uuringukeskuse läbiviidud küsitlusest.

Seejuures leidis 16 protsenti respondentidest, et Stalin etendas kahtlemata positiivset rolli. Vastupidisel arvamusel oli 30 protsenti küsitletuist. 19 protsenti vastajaist ei osanud Stalini osas seisukohta võtta.

Nelikümmend kuus protsenti venemaalastest on veendunud, et Vladimir Lenin tegi riigi heaks palju head, 31 protsenti küsitletuist peab tema valitsemisaega negatiivseks, 23 protsenti ei osanud vastata.

Viiskümmend kaks protsenti küsitletuist leidis, et keiser Nikolai II tegi Venemaale rohkem head, 16 protsendi meelest aga oli tema valitsemine pigem negatiivne. 33 protsenti 1600st küsitletud inimesest ei osanud Venemaa viimase tsaari tegevust kuidagi hinnata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles