Pentus-Rosimannus: Eesti ootab Venemaalt reaalseid samme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus.
Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Piirilepingute ratifitseerimine on seni seisnud Venemaa taga ning Eesti ootab endiselt Venemaalt reaalseid samme, sõnas välisminister Keit Pentus-Rosimannus.

«Piirilepingute ratifitseerimisega edasiminek ja jõustamine on mõlema lepinguosalise huvides. Ootame ikkagi välisminister Lavrovi pressikonverentsil öeldu järel ka reaalseid samme Venemaa poolt,» ütles Pentus-Rosimannus BNS-ile.

«Seni seisab piirilepingute ratifitseerimise lõpuleviimine selle taga, et Venemaal pole ratifitseerimise seaduse eelnõu riigiduumale esitanud. Riigikogu praeguses koosseisus on piirilepingute ratifitseerimise seaduseelnõu esimene lugemine läbitud,» sõnas Pentus-Rosimannus.

Kommenteerides Lavrovi võimalikku visiiti sõnas Pentus-Rosimannus, et ratifitseerimiskirjade vahetamiseks toimuva Venemaa välisministri visiidi üksikasju saavad diplomaadid hakata ette valmistama siis, kui on selgem, millal ratifitseerimisprotsess lõpule jõuab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles