Terroristid õhkisid Staniitsat ja Luganskit ühendanud silla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukrainas on palju sildu, mis on sõjategevuse tulemusel muutunud kasutuskõlbmatuks. Fotol on Donetski lennuvälja lähistel asuv sild.
Ida-Ukrainas on palju sildu, mis on sõjategevuse tulemusel muutunud kasutuskõlbmatuks. Fotol on Donetski lennuvälja lähistel asuv sild. Foto: SCANPIX

Venemeelsed separatistid õhkisid Luganski oblastis Severski Donetsi jõel asunud silla, mis oli ainus transpordiühendus Ukraina sõjaväe kontrollitavat Staniitsa ja mässuliste okupeeritud Luganski vahel.

Plahvatus leidis aset lõunaajal, kinnitas Luganski oblasti kuberner Gennadi Moskal.

«Silda kontrollisid mässulised, kes panid sinna lõhkeainet ja lasid silla õhku. Silla keskele tekkis kraater ja kuigi otsest kokkuvarisemist ei toimunud, pole autobussidel ja veoautodel võimalik seda enam kasutada. Jalakäijad saavad minna üle silla. Seda, kas sõiduautod tohivad sillale sõida, alles uuritakse,» edastas kuberner.

«Tõenäoliselt oli juhtunu taga terroristide paaniline hirm, et Ukraina sõdurid võivad asuda vasturünnakule,» lisas Moskal.      

Seoses silla õhkimisega ja lahingutegevuse järsu aktiviseerumisega andis kuberner elanikkonna tervise ja julgeoleku kaitseks korralduse sulgeda läbipääsulubade kontrollpunkt Širokoje-Staniitsa Luganskaja.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles