Pommieksperdid õhkisid Ölandi rannal võõrast päritolu granaadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ölandi saar Läänemeres.
Ölandi saar Läänemeres. Foto: SCANPIX

Rootsi politsei pommieksperdid õhkisid militaareseme Ölandi saarel rannal, samas lähistel märgati hiljuti ka «Vene sähvatusi».

Spetsialistid õhkisid selle ööl vastu tänast, vahendas The Local. Politsei pressiesindaja Calle Perssoni sõnul oli tegemist ligi 40sentimeetrise granaadiga.  

Ta lisas, et tegemist oli sarnase esemega, nagu neid varem ujus Gotlandi ranniku lähistel.

Üks juhuslik möödakäija märkas Ölandi idaküljel Långlöti rannas olnud granaadi-sarnast eset eile pärastlõunal ja teavitas sellest politseid.

Persson rääkis TT-le, et hiljuti on samast piirkonnast kostnud «jutte Vene sähvatust», kuid tal pole andmeid, kas neid oli näha ka ajal, kui rannast leiti granaat.     

Rootsi pommirühm kutsuti saarele pärast esemest tehtud fotode nägemist. «Oht on möödas,» kinnitas Persson uudisteagentuurile TT.

Intsident leidis aset ajal, mil hirmuga jälgitakse Venemaa sõjalise kohalolu suurenemist Läänemerel.

Eelmise aasta septembris sisenes väidetavalt kaks Vene ründelennukit SU-24 Rootsi õhuruumi. Endine välisminister Carl Bildt nimetas juhtunut õhupiiri jõhkraimaks rikkumiseks venelaste poolt viimase aastakümne jooksul.  

Mullu oktoobris leidis peamiselt Stockholmi saarestikus aset mereväe suuroperatsioon, mille käigus otsiti tõendeid võõra veealuse tegevuse kohta.

Kaitseminister Peter Hultqvist selgitas siis, et julgeolekuolukord Läänemere regioonis on selgelt muutunud. «Õppusi on rohkem, luuretegevus on aktiviseerunud… me oleme teistsuguses olukorras,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles