Lõuna-Korea president vahetas välja peaministri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lee Wan-koo on Lõuna-Korea uus peaminister.
Lee Wan-koo on Lõuna-Korea uus peaminister. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea president Park Geun-hye nimetas reedel ametisse uue peaministri, sammus nähakse riigipea katset parandada oma toetusnumbreid.

Park nimetas valitseva Saenuri partei parlamendifraktsiooni juhi Lee Wan-koo peaministriks ja vabastas ametist Chung Hong-Won'i, teatas presidendi residents ehk Sinine Maja avalduses.

Chung esitas lahkumisavalduse eelmisel aastal, võttes vastutuse aprillis ligi 300 inimelu nõudnud parvlaevakatastroofi eest.

Park üritas Chungi välja vahetada juba mullu, ent edutult, sest kaks kandidaati, keda ta üritas peaministriks määrata, loobusid ettepanekust.

"Teen kõik endast oleneva majanduse aeglustumise ümberpööramiseks," ütles Lee ajakirjanikele pärast peaministriks saamist.

Peaministri ametikoht on Lõuna-Koreas suuresti tseremoniaalne, sest riigi presidendil on suur võimutäius.

Parki on tabanud viimastel kuudel mitu tagasilööki. Väidetav võimuvõitlus riigipea abide vahel on kahandanud presidendi populaarsust. Mitut Parki abi süüdistatakse ametiseisundi kuritarvitamises.

Presidendi toetusprotsent langes neljapäeval ametiaja madalaimale tasemele - 34-le protsendile.

Park alustas viieaastast ametiaega 2013. aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles