Iraani ajaleht: prostituut Bruni väärib surma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa esileedi Carla Bruni-Sarkozy.
Prantsusmaa esileedi Carla Bruni-Sarkozy. Foto: SCANPIX

Iraani päevaleht Kayhan nimetas äsja Prantsusmaa esileedit, endist lauljatari Carla Brunit prostituudiks ning teatas nüüd lisaks, et naine väärib surmanuhtlust.

Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy abikaasa tõmbas endale Iraani viha kaela sellega, et kirjutas alla Sakineh Mohammadi Ashtiani vabastamise petitsioonile, keda süüdistatakse oma abikaasa petmises ning ta tapmise korraldamises, vahendab AFP.

Täna nimetas Iraani valitsuse kontrolli all olev väljaanne kõigele lisaks Brunit Itaalia prostituudiks ning teatas, et naise peaks surma mõistma.

«Itaalia prostituudi meelepaha Kayhani aruande kohta tuleb samal ajal, kui tal endal on olnud ebaseaduslikud suhted erinevate inimestega enne ja pärast abiellumist Sarkozyga,» seisis lehes.

«Bruni tausta vaadates näeb selgelt, miks selline ebamoraalne naine toetab iraanlannat, kes on toime pannud abielurikkumise, aitas kaasa oma abikaasa mõrvale ja on surma mõistetud. Ja muide ta ise (Bruni – toim.) väärib samuti surma,» lisas väljaanne.

Eile nimetas väljaanne nii Bruni-Sarkozyd kui ka iraanlanna Ashtina vabastamise kampaania eestvedajat, Prantsuse näitlejannat Isabelle Adjanit prostituutideks. Iraani riigitelevisiooni uudistesaates aga süüdistati Bruni-Sarkozyd moraalitus käitumises.

Iraani valitsus pole lõplikku otsust iraanlanna kividega surnuksloopimise osas veel teinud.

Prantsusmaa välisministeerium mõistis Iraani väljaande arvamusavalduse teravalt hukka, teatades, et sellised solvangud Bruni vastu on vastuvõetamatud.

Ka Iraani valitsus kritiseeris Kayhani rünnakut esileedi vastu. «Iraani Islamivabariik ei kiida heaks teiste riikide ametnike solvamist ja ebasündsate sõnade kasutamist nende aadressil,» sõnas välisministeeriumi pressiesindaja Ramin Mehmanparast.

Kayhani juht on aga määratud ametisse Iraani Ülemjuhi Ayatollah Ali Khamenei poolt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles