Professor: Saudi Araabias pole radikaalseid muutusi oodata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia kuningas Salman bin Abdul Aziz al-Saud.
Saudi Araabia kuningas Salman bin Abdul Aziz al-Saud. Foto: SCANPIX

Helsingi Ülikoolis Lähis-Idaga seotud teemadele keskendunud professori Hannu Juusola prognoosi järgi pole Saudi Araabias vaatamata uuele kuningale radikaalseid muutusi oodata.

Juusola ütles Soome YLE Radio 1 hommikuprogrammis, et riigi praegune poliitika kajastab juba uueks kuningaks tõusnud Salmani vaateid. 

Saudi Araabiat ametlikult 2005. aastast juhtinud 90-aastane kuningas Abdullah oli tuntud kui väga ettevaatlik uuenduste läbiviija.

«Salman on olnud kaitseminister ja kroonprints juba aastaid. Mina ei usu, et suuri muutusi oleks oodata. Praegune poliitika kajastab juba tugevalt tema vaateid,» rääkis professor.   

«Küll aga on Saudi Araabial suuri probleeme kohaneda pidevalt muutuvate oludega. Huvitab on näha, kuidas Saudi Araabia suudab neile väljakutsetele vastata. Põhijoonte osas ma mingitesse radikaalsetesse muutustesse ei usu,» ütles ta. 

Kuningapalee teatel suri Abdullah öösel kella 1 paiku kohaliku aja järgi. Ta oli kopsupõletiku tõttu olnud haiglas mitu nädalat. Kuninga matused leiavad aset juba täna. 

Uueks kuningaks nimetatud 79-aastane Salman oli Abdullah poolvend. Enne kaitseministriks saamist 2012. aastal oli ta ajavahemikul 1963-2011 Riyadh’i provintsi kuberner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles