Slovakkia veresauna algatas naabritevaheline vaen

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Massimõrva ohvrite mlestuseks süüdati Bratislavas küünlad.
Massimõrva ohvrite mlestuseks süüdati Bratislavas küünlad. Foto: SCANPIX

Üleeile Slovakkia pealinna Bratislavat vapustanud massimõrv sai valitsuse andmetel alguse naabritevahelisest vaenust.

Bratislava äärelinnas Devinska Nova Vesis veresauna korraldanud 48-aastane Lubomir Harman kandis väidetavalt juba pikalt vimma mustlastest naabrite peale, vahendab AFP. Valitsuse sõnul polnud kuritegu aga rassismist motiveeritud.

«Me ei tea veel täpset ajendit, kuid suure tõenäosusega sai see alguse konfliktidest naabruskonnas,» kinnitas siseminister Daniel Lipsic. «Tema käitumine, tulistades kõiki tänaval, välistab rassismi ajendi.»

Esimesena sisenes relvaluba omanud Harman kõrvalkorterisse, kus elasid mustlased, tappes seal neli naist ja ühe mehe. Seejärel surmas ta maja ees naabrite sugulase ning juhusliku tulistamise käigus ka 52-aastase majaelaniku.

Kokku seitse inimest tapnud mees vigastas ohjeldamatu tulistamise käigus tänaval veel 13 möödujat. Selle käigus tulistas üks politseinik Harmanit rindu, mispeale mees valu leevendamiseks endalt lasuga pähe elu võttis.

«Ta elas samal korrusel, kus mõrvatud perekond. Talle ei meeldinud mustlased, tal oli alati midagi nende vastu,» sõnas tapetud perekonna sugulane päevalehele SME.

Naabrite sõnul elasid mustlased ühetoalises korteris enamasti kümnekesi ning häirisid majakaaslasi. «Seal oli tihti hilisõhtuti kärarikkaid pidusid. Perekond oli küllaltki asotsiaalne,» selgitas üks naaber SME-le.

Majaelanik Jaro lisas aga AFP-le: «Ma küll ei tundnud tulistajat, kuid räägitakse, et ta olevat hull. Ta kandis suvel oma kasukat ja talvel lühikesi pükse ja laulis tänaval.»

Nüüd loodab Slovakkia valitsus siseministri sõnul kiirelt karmistada relvakontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles