Rumeenia ja Rootsi hakkavad koos mustlaste vaesust kaotama

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu kerjaja Rootsis Gothenburgis.
Kodutu kerjaja Rootsis Gothenburgis. Foto: SCANPIX

Rootsi ja Rumeenia kinnitasid, et hakkavad tegema koostööd mustlaste kogukondade vaesusprobleemi lahendamisel, kinnitati pärast mõlema riigi ministrite kohtumist Stockholmis.

Rootsi sotsiaalministri Annika Strandhälli ja laste, eakate ja soolise võrdõiguslikkuse ministri Åsa Regnéri ning Rumeenia töö-, perekonna-, sotsiaalhoolekande ja eakate ministri Rovana Plumbi kohtumisele eelnes kuude pikkune arutelu selle üle, kuidas kuidas peatada Rootsi kerjama sõitvate Rumeenia kodanike vool, kirjutab Rootsi veebileht The Local.

Ministrid leppisid kokku, et Euroopa Liidu tippkohtumisel 9. märtsil allkirjastatakse vastavateemaline ühisavaldus.

Plumbi teatel hakkavad Rumeenia ja Rootsi kohalikud omavalitsused probleemi lahendamisel koostööd tegema.

Stockholmi sotsiaalameti andmeil on viimase kahe aasta jooksul saabunud Rootsi tuhandeid kerjuseid, kellest 90% on tulnud Rumeeniast, neist omakorda suurem osa on mustlased. Mustlased elavad sageli telkides ja haagissuvilates ning rajavad linnaservadesse oma kogukonna laagreid. Paljud neist ei otsigi muud tööd peale kerjamise.

Rumeeniat on süüdistatud sellise niinimetatud kerjamisturismi soodustamises, sest ei suuda neid kodumaal vaesuslõksust pääsemiseks piisavalt toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles