Asepeaminister: venelased on valmis kriisi ajal vähem sööma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külapood Venemaal.
Külapood Venemaal. Foto: SCANPIX

Venelased on valmis seisma kriisis president Vladimir Putini kõrval ja isegi vähem sööma, ütles asepeaminister Igor Šuvalov täna Davosi majandusfoorumil.

Lääne sanktsioonid on koondanud venelased oma presidendi ümber ja see teeb raskete reformide läbiviimise kergemaks, sõnas ta.

«Me talume siin riigis kõiki raksusi, sööme vähem, kulutame vähem elektrit..., aga kui me tunneme, et keegi väljaspoolt tahab meie tahte vastaselt meie juhti välja vahetada, oleme ühtsemad kui kunagi varem.»

Lääs lihtsalt ei mõista vene vaimu, ütles Šuvalov ja kinnitas, et ei kriis ega sanktsioonid suuda Putini võimu destabiliseerida ning kõigutada tema positsiooni Ukraina suhtes.

«Kui venelane tunnetab välist survet, ei loobu ta iial oma juhist,» kuulutas asepeaminister, keda peetakse üheks Vene valitsuse rikkamaks meheks.

Ukraina kriis ja sanktsioonid ühendasid venelased Putini selja taha, mitte tema vastu, lisas ta.

Šuvalovi sõnul näib praegune kriis leebem kui 2009. aasta oma, aga see on petlik leebus.

Foto: RUBEN SPRICH/REUTERS

«Tegelikult oleme me juba olukorras, kus on alanud kriis, mis on pikem ja komplitseeritum,» ütles ta.

Alanud aasta toob Venemaa majanduses järsu kukkumise ja inimesed peavad uue olukorraga leppima.

Levada keskuse detsembrikuise arvamusküsitluse järgi toetab Putinit 85 protsenti venelastest ja 55 protsendi meelest peaks ta jääma presidendiks ka pärast 2018. aasta valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles