Sõbralik läbisaamine Kremliga tekitab küsimusi

Jürgen Tamme
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Orbán ja Vladimir Putin mullu Moskva lähedal Novo-Ogarjovo residentsis.
Viktor Orbán ja Vladimir Putin mullu Moskva lähedal Novo-Ogarjovo residentsis. Foto: SCANPIX

Kuigi Ungari välisminister toetas esmaspäeval toimunud Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel koos kolleegidega Venemaa-vastaste sanktsioonide jätkumist, püüab Budapest säilitada ka häid suhteid Moskvaga.

Kui Euroopa Liit tühistas Krimmi annekteerimise järel regulaarsed kohtumised Venemaaga ning sellele põhimõttele on siiani truuks jäädud, siis 17. veebruaril saabub Venemaa president Vladimir Putin töövisiidile Ungarisse. Budapesti teatel on tegemist vastuvisiidiga mullu toimunud peaminister Viktor Orbáni Moskva külastusele.

Kuigi tegemist pole kõrgeima taseme ehk riigivisiidiga, mille korraldamisega kaasnevad mitmed protokollilised ja traditsioonidega seotud kohustused ja tavad, sealhulgas riiklike teenetemärkide vahetamine, on Putini visiit märgiline. Kunagi raudse eesriide taha kuulunud ja nüüd euroliitu kuuluvatest riikidest on Putin lisaks Ungarile külastanud vaid Poolat, Bulgaariat, Tšehhit ja Rumeeniat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles