Paet: Mariupoli rünnaku tõttu peavad ELi välisministrid kogunema

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariupol pärast rünnakut, milles hukkus vähemalt 30 inimest
Mariupol pärast rünnakut, milles hukkus vähemalt 30 inimest Foto: SCANPIX

Endine välisminister ja praegune Europarlamendi liige Urmas Paet teatas, et Mariupoli rünnaku tõttu peavad kiiresti kogunema Euroopa Liidu välisministrid.

«Mariupoli rünnaku ja uue vägivallalaine tõttu peavad ELi välisministrid kiiresti kogunema ja tegema agressori peatamiseks Ukrainas tegelikke otsuseid. Sõnadest ei piisa,» kinnitas Paet.

Vastasel korral näeme tema sõnul vägivalla jätku, suunda Luganski-Donetski piirkonna ja Krimmi ühendamisele, uusi hukkunuid ja põgenikke ning Ukraina kaotab uusi alasid.

«ELi sanktsioonide leevendamisest on praegusel ajal aga eriti kohatu rääkida,» lisas ta.

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus teatas eile, et mõistab hukka raketirünnaku Mariupoli elurajoonidele, mille käigus hukkus kümneid tsiviilelanikke, nende hulgas lapsed.

«Peame selles olukorras õigeks Ukraina üleskutset kutsuda viivitamatult kokku ÜRO julgeolekunõukogu, et arutada järjest pingestuvat olukorda Ida-Ukrainas,» lisas välisminister. 

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus avaldas seoses rünnakuga kaastunnet Ukraina välisministrile Pavlo Klimkinile.

Venemeelsed separatistid tulistasid eile Grad-rakettidega Ukraina võimude käes oleva Mariupoli sadamalinna elurajoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles