Laaneots: Vene meedias väidetakse alatult, et Ukraina ise ründas oma linna

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Laaneots.
Ants Laaneots. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Erukindral Ants Laaneots rääkis, et Vene massimeedia levitab valet, justkui ukrainlased oleksid ise Mariupoli pihta tule avanud sooviga seda separatistide kaela ajada. Tegelikult on eilsed verised sündmused separatistide kätetöö eesmärgiga külvata hirmu ja paanikat.

«See on puhas separatistide töö. Kõige häbematum on see, et Vene massimeedia püüab keerata nii, et ukrainlased olevat lasknud ise oma linna. See on häbematu ja alatu vale. Separatistide väepealik püüdis väita, et tegemist on Ukraina relvajõudude provokatsiooniga, mis tahetakse separatistide kaela ajada. See on täiesti absurdne jutt,» rääkis Ants Laaneots (Reformierakond).

Tema sõnul on separatistide eesmärgiks tekitada paanikat ja hirmutada.

«Donetski nn rahvavabariigi füürer väitis nädala lõpul, et Donetski ja Luganski rahvavabariikide relvajõud lähevad pealetungile. Nad ütlesid üles ka Minski lepingutest. Venemaa on ka tagasikutsunud allkirjad Minski lepete all. Olukord eskaleerub,» nentis Laaneots.

Tema sõnul on Ukraina pinnal umbes 32 000 separatisti, neist üle 9000 on Vene regulaarvägede sõdurid.

Laaneots arvab, et demokraatlik maailm saab aidata vaid uute sanktsioonidega. «USA välisminister juba lubas sanktsioone. Kiiev taotleb praegu, et kallaletung ÜROs uuest arutlusele võetaks, sest üle 30 inimese sai surma ja üle saja on haavatud. Muid vahendeid ei ole. Ma ei usu, et keegi hakkab sõjalisi vahendeid kasutama. Relvi Ukrainal on, aga neil ei ole kaasaegset elektroonikat, millega relvi juhtida,» lisas Laaneots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles