Euroopa kohus andis egiptlannast vanaemale Soomes lisaaega

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomes rikuti Finlandia kirjanduspreemia konkursireegleid.
Soomes rikuti Finlandia kirjanduspreemia konkursireegleid. Foto: SCANPIX

Euroopa Inimõiguste Kohus (EIK) andis egiptlanna Eveline Fadayelile Soomes viibimiseks lisaaega.

Kohtu vaheotsuse järgi ei tohi Soome võimud 65-aastast naist praegu riigist välja saata, vahendas YLE.

Kohus lubas, et Fadayeli juhtumit hakatakse arutama kiirendatud korras. Praegu pole teada, millal lõplikku otsust on oodata.

Ka Fadayeli poeg Maher Gerges kinnitas, et perekond pole teadlik kohtuloo edenemise graafikust. Mees muretseb ema tervise pärast ja loodab kiiret lahendust.

Fadayel saatis kohtule oma haiguslugu puudutavad arstitõendid.

Eakas naine, keda meedias kutsutakse ka egiptuse vanaemaks, pole saanud Soome võimudelt elamisluba. Migratsiooniameti otsuse järgi pidi naine riigist lahkuma 13. juuniks, kuid sugulased peitsid ta ametnike eest ära.

Migratsiooniamet põhjendas eitavat otsust välismaalase seadusega. Fadayeli kolm poega elavad oma peredega Soomes, kuid praegu kehtiva seaduse järgi ei kuulu vanaemad-vanaisad tuumikpere hulka ja elamisluba neile anda ei saa.

Eveline Fadayel elab Soomes 2007. aastast saadik.

Venelanna Irina Antonova, kes samuti ei saanud Soomest elamisluba ja kelle väljasaatmise kohta saadeti kaebus EIK-le, lahkus riigist juunist vabatahtlikult. Antonova tütar elab Soomes ja on abielus soomlasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles