Tuomioja: Vene sõdurite kirstud võivad muuta rahva arvamust Putinist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
26. jaanuaril Mariupolile korraldatud rünnakus hukkus 30 inimest.
26. jaanuaril Mariupolile korraldatud rünnakus hukkus 30 inimest. Foto: SCANPIX

Soome välisministri Erkki Tuomioja sõnul võib Venemaa presidendi Vladimir Putini jõupoliitika muuta rahva arvamust temast.  

«Kõige rohkem võib avaldada mõju see, et Vene sõdurid naasevad piirkonnast kirstudes. Seda muidugi ei avalikustata, kuid küll see informatsioon levib. Kui see sõda jätkub ja laieneb, siis saab sellest omamoodi Vietnami- või Afganistani-sündroom, mis omal ajal sundis mõlemat suurriiki neist sõjakolletest lahkuma,» rääkis minister MTV hommikuprogrammis «Huomenta Suomi».     

«See on olnud piduriks ja nii pole Venemaa kasutanud kogu sõjalist jõudu, mis sel oleks olemas, kui riik tahaks hõivata Ida-Ukraina või siis kogu Ukraina,» rääkis ta.   

Donbassis sõditakse mullu septembris sõlmitud relvarahust saadik. Tuomioja sõnul on kriis murettekitav, kuna iga päev saab inimesi surma.

Mariupoli tabanud rünnak tõi talle meelde 21 aastat tagasi Sarajevole tehtud sarnase raketirünnaku, millel olid väga tõsised tagajärjed.

«Oleks tähtis, et taoliste sõjakuritegude sooritajad võetaks vastutusele. Nüüd oleks tähtsaim panna tulevahetusele punkt. Tegelikult on septembrist saadik olnud vaid mõni taoline päev, kui inimesed pole surma saanud.»     

Tuomioja sõnul lasub suurim vastutus sõjategevuse eest Venemaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles