Belgias ja Prantsusmaal võeti kinni 8 terrorismis kahtlustatavat inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse politseinikud täna Lunelis, kus terrorismireidis võeti kinni viis inimest.
Prantsuse politseinikud täna Lunelis, kus terrorismireidis võeti kinni viis inimest. Foto: SCANPIX

Terrorismivastased operatsioonid Prantsusmaal ja Belgias viisid kaheksa inimese kinnipidamiseni, kel võib olla sidemeid islamiäärmuslastega.  

Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve sõnul võeti riigi lõunaosas Lunelis kinni viis inimest ja lõhuti veel üks võrgustik, mis on saatnud mitmeid noori võitlema Iraaki ja Süüriasse, vahendas AP.    

Reutersi andmetel on kahtlustatavad vanuses 26-44 aastat. Neist kaks olid hiljuti naasnud Süüriast, kinnitas allikas.

Lääne-Belgias Kortrijkis, mis jääb umbes kümne kilomeetri kaugusele Prantsusmaa piirist, võeti kinni kolm meest ja leiti relvapeidik, kinnitas prokuratuuri pressiesindaja Karlien Ververken.

Pärast satiirilehele Charlie Hebdo korraldatud rünnakut ja Pariisi koššerpoes toimunud pantvangidraamat ning politseiniku tapmist, mis nõudsid 17 elu, tõhustasid Prantsusmaa, Belgia ja Saksamaa politseireide. Riikide julgeolekujõudude eesmärgiks on leida üles ja võtta kinni inimesi, kellel on sidemeid radikaalsete rühmitustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles