NATO asepeasekretär kiitis Gruusia reforme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia peaminister Irakli Garibašvili, (paremal) ja NATO asepeasekretär Alexander Vershbow.
Gruusia peaminister Irakli Garibašvili, (paremal) ja NATO asepeasekretär Alexander Vershbow. Foto: Shakh Aivazov/AP

NATO asepeasekretär Alexander Vershbow kiitis täna Gruusia demokraatlikke reforme ja kinnitas, et endist Nõukogude Liidu riiki oodatakse alliansi liikmete hulka.

«Me tunnustame reforme teie kaitse, õigusriigi põhimõtete ja valitsemise tugevdamiseks,» ütles Vershbow Thbilisis ajakirjanikele pärast kohtumist Gruusia peaministri Irakli Garibašviliga.

USA endine suursaadik Venemaal Vershbow kiitis Gruusia küpset demokraatiat ja lisas, et kõik 28 liikmesriiki näevad Gruusias alliansi tulevast liiget, kui vajalikud nõudmised on täidetud.

«Põhja-Atlandi alliansiga lõimumine on gruusia rahva kindel valik ja me teeme selle eesmärgi saavutamiseks kõik, mis meie võimuses,» ütles Garibašvili omalt poolt.

NATO liidrid otsustasid 2008. aastal, et Gruusia saab kunagi ebamäärases tulevikus alliansi liikmeks, kuid ei andnud talle ametlikku liikmesuseelset staatust.

NATO liidrid kiitsid septembrikuisel Walesi tippkohtumisel heaks alliansi ja Gruusia koostööpaketi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles