Advokaat: Savtšenkot süüdistatakse ebaseaduslikus piiriületuses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Kiievis nõuavad Savtšenko vabastamist.
Meeleavaldajad Kiievis nõuavad Savtšenko vabastamist. Foto: SCANPIX

Vene ajakirjanike tapmisele kaasaaitamises süüdistatavale Ukraina sõjaväelendurile Nadežda Savtšenkole esitati süüdistus ebaseaduslikus piiriületuses, ütles täna naise advokaat Ilja Novikov.

«Minu kliendile esitati selle kriminaalasja avamist puudutavad dokumendid,» ütles kaitsjaInterfaxile.

Kriminaalasja algatas pärast väidetavat vastavasisulist juurdlust Vene Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB). FSB ei ole teadet kommenteerinud.

Novikovi sõnul viiakse alates detsembri keskpaigast näljastreigil olev Savtšenko suure kaalukaotuse tõttu Matrosskaja Tišina vangla meditsiiniosakonda.

Euroopa Nõukogu Parlamentaarne Assamblee (ENPA) nõudis eile Vene võimudelt Savtšenko vabastamist 24 tunni jooksul.

Aidari vabatahtlike pataljoni ridades võidelnud Savtšenko langes juunis Donbassi separatistide kätte ning toimetati salaja üle piiri Venemaale, kus talle esitati süüdistus ajakirjanike Igor Korneljuki ning Anton Vološini tapmisele kaasaaitamises Luganskis.

Piloot eitab süüd. Ta alustas detsembri keskpaigas näljastreiki. Savtšenko advokaat ütles esmaspäeval, et tema klient võib surra.

Ukraina president Petro Porošenko saatis Vene riigipeale Vladimir Putinile kirja, milles nõudis Minski kokkulepete täitmist ning kõikide pantvangide, teiste seas sõjaväelenduri Nadežda Savtšenko vabastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles