USA tervitas ELi otsust ning hoiatas Venemaad uute sanktsioonide eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jen Psaki.
Jen Psaki. Foto: SCANPIX

USA tervitas Euroopa Liidu neljapäevast otsust laiendada Moskvale kehtestatud meetmeid ning hoiatas Venemaad uute sanktsioonide eest seoses vaenutegevusega Ukrainas.

Välisministrite otsus olemasolevaid ELi sanktsioone laiendada on veel üks märk, et viimaste päevade ja nädalate tegevus on absoluutselt vastuvõetamatu ning et sellel on uued tagajärjed, ütles USA välisministeeriumi kõneisik Jen Psaki ajakirjanikele, viidates Venemaa tegevusele seoses lahingute hoogustumisega Ida-Ukrainas.

Psaki ei täpsustanud, millal järgmised USA sanktsioonid võivad jõustuda või kellele need on suunatud.

«Mõnikord lisame me nimesid, mõnikord lisame valdkondi või kompaniisid, nii nagu Euroopa Liit,» ütles Psaki. «Me jätkame kaalumist, keda me võiksime lisada.»

USA president Barack Obama lubas varem sel nädalal suurendada survet Venemaale ning koostöös Washingtoni liitlastega, seal hulgas Euroopas, uurida erinevaid variante.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles