Relvastatud mees nõudis Hollandi rahvusringhäälingus eetrissepääsu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NOSi telejaam.
NOSi telejaam. Foto: SCANPIX

Hollandi rahvusringhäälingu NOS peamajja neljapäeva õhtul tunginud relvastatud mees, kes nõudis eetrissepääsu, oli enda sõnul «häkkerite kollektiivist», ütles mehega rääkinud ajakirjanik.

Telekanali NOS kella 20.00 uudistesaadet ei toimunud ning uuesti tuldi eetrisse umbes tund aega hiljem, näidates videosalvestist noorest mehest, kes kandis tumedat ülikonda, valget triiksärki ja musta lipsu ning hoidis käes püstolit.

Rääkides rahulikul hääletoonil, ütles mees kaamera taha: «Meid on palganud luureteenistused.»

Seejärel saabus politsei, käskis mehel püstol maha visata ja käed tõsta. Seejärel käsutati ta pikali. Mees allus korraldustele ning ta võeti vahi  alla.

Politsei ütles avalduses, et mees oli nõudnud eetrissepääsu ning ähvardas, et Hollandi mitmes paigas plahvatavad pommid, kui tema nõudmist ei täideta. Politsei pommirühm otsis NOSi peamaja läbi.

Esialgu ei viita miski sellele, et vahejuhtum oleks seotud islamiäärmuslusega. Keegi kannatada ei saanud ning ühtegi lasku ei tehtud.

NOS-i ajakirjanik Martijn Bink ütles, ta oli mehega pärast tema vahistamist rääkinud ning too väitis end kuuluvat «häkkerite kollektiivi». Ta ei soostunud öeldut täpsustama.

NOS teatas hiljem, et mehel oli summutiga püstol ning ta ähvardas hoone valvurit, sundides teda minema üheskoos toimetusse.

NOSi direktor Jan de Jong ütles pärast vahejuhtumi lõppemist, et rahvusringhäälingu peakorter oli suurendanud turvameetmeid pärast Pariisi terrorirünnakuid.

Sel ajal, kui NOS ei olnud eetris, näidati NOS1 kanalil hollandikeelset teksti «Palun kannatust».

Kogu personal evakueeriti hoonest ning jäi seniks välja, kuni politsei oli hoone läbi otsinud.

NOS jätkas saateid oma Haagi stuudiost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles