Hispaanias tabati 156 inimelu nõudnud klubipõlengu kahtlusalune

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Permi ööklubi Lonkav Hobune pärast ohvriterohket põlengut.
Permi ööklubi Lonkav Hobune pärast ohvriterohket põlengut. Foto: SCANPIX

Hispaania politsei pidas riigi kirdeosas kinni Vene ärimehe, keda peetakse vastutavaks möödunud aastal Permi restoran-klubis puhkenud ja 156 inimelu nõudnud põlengus.

Korrakaitsjad tabasid Hispaanias elava Konstantin Mrõhhini tema Barcelonas asuva kodu lähistel, vahendas uudisteagentuur AFP.

Politsei avalduse kohaselt töötas Mrõhhin klubi Lonkav Hobune ärijuhina. Ööl vastu 5. detsembrit, kui ligi 250 inimest tähistas restoran-klubi kaheksandat sünnipäeva, leidis klubis aset tragöödia.

Õnnetus sai alguse ohutusnõuete rikkumisest, näiteks kasutati klubis keelatud pürotehnikat ning avariiväljapääsud olid suletud. Klubi omanikele pannakse süüks seda, et nad eirasid juba enne õnnetust tuleohutuseeskirju. Vene võimud on põlenguga seoses esitanud süüdistuse kaheksale inimesele.

Pärast põlengut varjas Mrõhhin end võimude eest ja lahkus Venemaalt. Süüdimõistmise korral oodanuks teda kümneaastane vanglakaristus. Praegu vormistavad Hispaania ametnikud tema väljaandmist Venemaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles