Saksa keskpank palub juute ja moslemeid teotanud juhi vallandada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thilo Sarrazin.
Thilo Sarrazin. Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP

Esmaspäeval rassistlikke ja antisemiitlikke arvamusavaldusi sisaldavat raamatut esitlenud Saksa keskpanga juhtkonda kuuluv Thilo Sarrazin kutsutakse ametist tagasi.

Saksa keskpanga juhtkond palus neljapäeval, pärast mitmepäevast nõupidamist Saksamaa presidendil Christian Wulffil 65-aastane juhtkonnaliige ametist vabastada, vahendab Spiegel Online.

«Saksa keskpanga juhtkond otsustas täna ühehäälselt paluda riigi presidendil ametist tagasi kutsuda juhtkonna liige Thilo Sarrazin,» seisis keskpanga ametlikus teates.

Sarrazini arvamusavaldused moslemist immigrantide rumaluse ja juutide geneetiliste iseärasuste kohta on Saksamaal kogu nädala ammendamatult kõneainet pakkunud.

Nüüd on Sarrazin asunud lõpuks ka end ise kaitsma, väites, et trükimeedias ära toodud väited on kontekstist välja rebitud ning väljaanne juhtis ta libedale teele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles