Meedia: Hiina ehitab teist lennukikandjat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina sõjalaev Changzhou
Hiina sõjalaev Changzhou Foto: SCANPIX

Kompanii Jiangsu Shangshang Cable Group võitis hanke teise Hiina lennukikandja ehitamiseks, selgus kohalike võimude netikommentaarist, mis aga kiiresti kustutati.

Changzhou ametnikud ütlesid sotsiaalmeedia kontol, et «2015. aastal keskendub meie linn mitme suurprojekti edendamisele», muu hulgas Jiangsu Shangshang Cable Group, mis «võitis Hiina teise lennukikandja hanke».

Changzhou Evening News edastas nädalavahetusel samasuguse teate, kuid nii ajaleheartikkel kui postitus Hiina Twitteri-taolises mikroblogi teenuses Sina Weibo kustutati kiiresti pärast avaldamist.

Kumbki teade ei andnud täpsemat infot kavandatava lennukikandja kohta.

Hiina ostis esimese lennukikandja vahendajate kaudu Ukrainalt ning see võeti teenistusse 2012. aastal. Hiina kaitsekulutused on viimastel aastatel järsult tõusnud.

Hiina mereväe staabiülema asetäitja Song Xue ütles 2013. aasta aprillis, et riigil «saab olema rohkem kui üks lennukikandja», kuid ta ei täpsustanud, millal see juhtub.

Kommunistliku partei sekretär Liaoningi provintsis, kus Hiina esimene lennukikandja baseerub, ütles, et riik teeb juba tööd teise laeva projekteerimisega, mis peaks valmima 2020. aasta paiku.

Propagandavõimud andsid korralduse, et kõik Wang Mini kommentaarid teise lennukikandja kohta kustutataks.

Hiina rahvuslastest kommentaatorid aga reageerisid kiiresti viimastele teadetele, kutsudes esmaspäeval üles ehitama rohkem lennukikandjaid ajal, mil riik seisab silmitsi lääne toetatud provokatsioonidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles