Tõmtšuk: Terroristid läksid üle Ukraina sõdurite väljatõrjumise taktikale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid soomukis Artemivski lähistel, olles teel Debaltsevesse. Foto on tehtud 1. veebruaril.
Ukraina sõdurid soomukis Artemivski lähistel, olles teel Debaltsevesse. Foto on tehtud 1. veebruaril. Foto: SCANPIX

Donbassis tegutsevad terroristid läksid Debaltseves üle Ukraina sõdurite väljatõrjumise taktikale, kirjutab grupi Informatsiooniline Vastupanu koordinaator Dmitri Tõmtšuk Facebookis.  

«Rünnatakse kahes suunas läbi Vuhlehirski ja Tšernuhhino vahetult Debeltseve pihta, et sundida Ukraina armee üksusi, mis praegu asuvad linnas või sellest lõunas, liikuma põhja,» teatas ta.

Informatsioonilise Vastupanu andmetel on praegu märgata vähemalt nelja taktikalist terroristide gruppi, kes üritavad organiseerida koordineeritud vasturünnakut. Kusjuures kaks gruppi tegutseb Vuhlehirski suunal, üks Tšernuhhino suunal ja Nikišinost avaldab survet neljas grupp.   

«Debaltseve platsdarmi piirkonnas toimuvast aktiivsest lahingutegevusest võtab praegu vaenlase poolel osa 3500 inimest, 35 tanki, umbes 90 jalaväe lahingumasinat,» edastab Informatsiooniline Vastupanu.   

Kõnealuse nelja taktikalise grupi tegevust toetab kolm suurtükiväelaste üksust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles