IMFi ekspresident Strauss-Kahn astub taas kohtu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise Valuutafondi endine president Dominique Strauss-Kahn.
Rahvusvahelise Valuutafondi endine president Dominique Strauss-Kahn. Foto: SCANPIX

Prantsusmaal algab täna kohtuprotsess seksiskandaalide tõttu tagasi astunud Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) endise presidendi Dominique Strauss-Kahni vastu.

Prokuröri kinnitusel osales ta kupeldamisega seotud seksipidudel, millest võtsid osa Pariisist, Lille’ist ja Washingtonist värvatud prostituudid.     

65-aastane Strauss-Kahn on tunnistanud, et osales neil pidudel, kuid polnud teadlik, et samas viibinud naised olid prostituudid. Kohus hakkabki arutama, kas IMFi eksjuht teadis naiste tegelikku tausta ja kas ta oli seotud nende värbamisega või mitte.

Prantsusmaal on prostitutsioon legaalne, kupeldamine aga mitte. Kui Strauss-Kahn mõistetakse süüdi, võib teda oodata ees koguni kümne aasta pikkune vangistus.

Kohtuprotsess puudutab 14 kahtlustatavat ja oletuste järgi kestab see kolm nädalat. Kohtualuste hulgas on näiteks hotelli Carlton endine avalike suhete mänedžer Rene Kojfer, kes prokuratuuri andmetel hankis meestele prostituute ja ka Belgias bordelle omav    Dominique Alderweireld (hüüdnimega Dodo la Saumure), keda kahtlustatakse prostituutide hankimises Kojferile.   

Praeguste andmete järgi algab Strauss-Kahni küsitlemine 10. veebruaril.

Strauss-Kahn oli 2011. aastal sotsialistide võimalikuks presidendikandidaadiks, kuid seksiskandaalid purustasid tema karjääri. Ta oli sunnitud lahkuma IMFi juhi kohalt ja unustama presidendiambitsiooni, kuna ta võeti New Yorgi hotelli toateenija Nafissatou Diallo esitatud vägistamissüüdistuse tõttu kinni. Mees jõudis toateenijaga kokkuleppele ja pääses kohtuprotsessist, kuid sellele järgnes rida muid seksiskandaale.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles