Kohus vabastas Berlusconi ÜKTst

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi.
Silvio Berlusconi. Foto: SCANPIX

Itaalia kohus vabastas endise peaministri Silvio Berlusconi talle maksupettuse eest karistuseks mõistetud ühiskondlikult kasulikust tööst.

Kokku pidanuks 78-aastane Berlusconi ühiskondlikult kasulikku tööd tegema aasta. Algselt mõistis Itaalia ülemkohus Berlusconi 2013. aastal neljaks aastaks vangi talle kuuluva äriimpeeriumiga Mediaset seotud pettuses. Amnestiaseaduse alusel vähenes kolmekordse ekspeaministri karistus automaatselt aastani. Kõrge vanuse tõttu Berlusconil vangi minna ei tulnud, vaid see asendati ühiskondlikult kasuliku tööga.

Alates möödunud aasta maist on Berlusconil tulnud igal reedel käia Milaano lähistel asuvas Sacra Famiglia hooldekodus, kus tal on tulnud aidata Alzheimeri tõbe põdevaid patsiente.

Kohus põhjendas karistuse leevendamist Berlusconi eeskujuliku käitumisega. Samas väitis Berlusconi lähedane abi, et endine peaminister jätkab sellele vaatamata hooldekodu külastamist.

Ühtlasi saab Berlusconi 8. maist taas vabamalt liikuda. Näiteks võeti Berlusconilt ära ka pass, et ta ei saaks välismaale sõita.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles