Vastuseks piloodi tapmisele hukkas Jordaania kaks pühasõdalasest vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraaklannast ebaõnnestunud enesetapupommar Sajida al-Rishawi oli üks neist, kelle vabastamist Islamiriigi äärmuslased nõudsid ning kes täna Jordaanias hukati.
Iraaklannast ebaõnnestunud enesetapupommar Sajida al-Rishawi oli üks neist, kelle vabastamist Islamiriigi äärmuslased nõudsid ning kes täna Jordaanias hukati. Foto: SCANPIX

Jordaania hukkas täna koidikul kaks islamiäärmuslasest vangi vastuseks äärmusrühmituse Islamiriik (IS) kätte langenud jordaanlasest hävituslenduri elusalt põletamisele, ütles valitsuse kõneisik Mohammad al-Momani.

Iraaklannast ebaõnnestunud enesetapupommar Sajida al-Rishawi ja iraaklasest Al-Qaeda liige Ziad al-Karboli hukati kell 4 kohaliku aja järgi, ütles Momani AFP-le.

Julgeolekuallika teatel viidi surmanuhtlus täide pealinnast Ammanist lõunas asuvas Swaqa vanglas.

Jordaania oli lubanud alustada surmamõistetud islamiäärmuslaste hukkamist täna koidikul vastuseks Maaz al-Kassasbeh' hukkamisele, kes langes detsembris ISi kätte vangi, kui tema sõjalennuk Süürias alla kukkus.

IS postitas eile video 26-aastase lenduri elusalt põletamisest.

Pühapäeval tapsid pühasõdalased teise jaapanlasest pantvangi, esimene hukati nädal varem. Juhtunu vapustas Jaapanit sügavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles