Ühendemiraadid peatasid osalemise Islamiriigi-vastases koalitsioonis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukatud Joraania piloodi ema poja pildiga.
Hukatud Joraania piloodi ema poja pildiga. Foto: SCANPIX

Araabia Ühendemiraadid peatasid osalemise sunniitliku äärmusorganisatsiooni Islamiriik vastases koalitsioonis, teatas Ühendriikide päevaleht New York Times.

Väljaanne teatas AÜE sammust pärast seda, kui Islamiriik avaldas video vangilangenud Jordaania piloodi tapmisest. Samas märkis väljaanne USA julgeolekuallikatele viidates, et Islamiriigi positsioonidele õhurünnakuid korraldanud AÜE peatas sõjalised löögid juba mullu detsembris, kui Jordaania piloot Süürias vangi langes.

Julgeolekuallikate sõnul on AÜE nõudnud Ühendriikidelt, et USA saadaks Iraaki Osprey-tüüpi lennuvahendid, mis suudavad õhku tõusta paigalt nagu helikopter. Viimane võimaldaks mõne liitlaste lennuki allatulistamise järel kiiresti reageerida, et piloote päästa.

Islamiriigi-vastasesse koalitsiooni kuuluvate rohkem kui poolesaja riigi ja organisatsiooni sekka kuuluvad veel neli araabia riiki – Jordaania, Katar, Bahrein ja sunniitlik Saudi Araabia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles