Poliitik tahab Läti ekspeaministri panna valedetektori alla

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andris Šķēle.
Andris Šķēle. Foto: Wikipedia.org

Erakonna Isamaa ja Vabaduse Eest varemeile loodud valimisliidu Kõik Lätile kandidaadi hinnangul peaks Läti endise peaministri Andris Šķēle panema valedetektori alla.

Eelseisvatel üldvalimistel parlamenti pürgiv Imants Paradnieks tegi eile paremkonservatiivse Rahvaerakonna liidrile ja ühenduse Hea Läti Eest nimekirjas kandideerivale Šķēlele ettepaneku vastata valedetektori all küsimustele, vahendas lõunanaabrite uudistevõrk LETA.

Paradnieks lubas ekspeaministri vastust oodata kuni 6. septembrini ning avaldas ka ise valmisolekut valedetektori all küsimustele vastata. Paradnieksi sõnul peaks küsimustele vastamine olema läbinähtav ja selle tulemused avalikud.

Paradnieksi kinnitusel kannab ta ise kõik sellega kaasnevad kulud.

Šķēle ja Paradnieks osalesid 25. augustil ka teledebatis, mille käigus kutsus viimane ekspeaministrit üles andma aru oma vastuoluliste äritehingute ja võimaliku huvide konflikti kohta, kui Šķēle oli veel valitsusjuht. Suurärimees ja Läti üks rikkamaid inimesi nõustus Paradnieksi ettepanekuga.

Šķēle oli Läti valitsusjuht 1995-1997, mil ta ei kuulunud ühtegi erakonda. Uuesti täitis ta peaministri ülesandeid 1999-2000, mil ta oli juba aasta varem asutatud Rahvaerakonna liige. Hiljem on ta kuulunud parlamenti, kuid loobunud mandaadist ja mõneks ajaks ka aktiivsest poliitikast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles