Portugali tuntud telenägu mõisteti süüdi laste vägistamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telediktor Carlos Cruz.
Telediktor Carlos Cruz. Foto: SCANPIX

Portugali riiklikus lastekodus Casa Pias algas laste seksuaalne ahistamine juba 1970ndate keskel, kuid esimene juhtum avastati alles 2002. aastal. Nüüd mõisteti kõik seitse lapsi kuritarvitanud inimest pärast mitmeaastast kohtuprotsessi süüdi.

Süüdimõistetud kuue mehe ja ühe naise hulgas on ka endine tuntud telediktor Carlos Cruz ning endine saadik Jorge Ritto.

Neid süüdistati 32 poisi vägistamises ja kuritarvitamises 1990ndate aastate keskel. Kõik poisid, kes nüüd on 16-22 aastased, olid toona Casa Pia lastekodu kasvandikud Lissabonis.

Kohtunikud loevad jätkuvalt ette otsuseid sadade esitatud süüdistuste kohta. Kohus teatas aga, et suurem osa seksuaalsetest ahistamistest said tõestust.

Peamine kahtlusalune oli Casa Pia autojuht Carlos Silvino ning mees kuritarvitas lapsi sadade kordadel. Ta hakkas pakkuma lastekodu poisse raha eest ka teistele meestele, nende hulgas tuntud telenäole Cruzile.

Antud kuritegude puhul saab Portugalis määrata maksimaalselt 25-aastase vanglakaristuse.

Kohtuprotsessi ajal andsid 32 ohvrit tunnistusi selle kohta, kuidas neid kuritarvitati keldrites, autodes ja eraldatud majades.

See oli Portugali ajaloo üks pikemaid kohtuprotsesse, mis kestis üle viie aasta ning tunnistusi andis üle 800 tunnistaja ja eksperdi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles