Putini Lada reklaam osutus pettuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin Ladat tankimas.
Vladimir Putin Ladat tankimas. Foto: SCANPIX

Venemaa peaminister Vladimir Putin on pühendanud suurema osa suvest oma imagomuutusele – ühel päeval kütib ta karusid, teisel päeval jahib vaalasid ning viimaseks trikiks plaanis valitsusjuht 2000 km pikkuse sõidu läbi Siberi.

Kollase Lada Kalinaga plaanitud sõit peaks elavdama Venemaa hingitsevat autotööstust ja kergitama tema enda reitingut lähenevate presidendivalimiste eel, vahendab Raadio Vaba Euroopa.

Putin kiitis pisikest Kalinat ning selgitas, et auto on mugav ja usaldusväärne. Lisaks soovitas ta kõigil, eriti neil, kes praegu Jaapani autodega sõidavad, osta endale hoopis Lada.

«Te ei kahetse seda,» lubas Putin.

Kuid tegemist polnud siiski sujuva sõiduga. Internetis leviv video näitab selgelt, et samal ajal olid teel kolm identset Kalinat, üks neist treileri peal.

Video, milles autorid puhkevad mitmeid kordi naerma, on paari päevaga kogunud juba 300 000 vaatajat.

«Kolmas tuleb! See läks katki. Ta kurnas selle välja! Oh, Kalina,» selgitab noormees videos.

Üks video autoritest Semjon Šifrin sõnas, et tal pole midagi peaministri vastu, kuid Ladaga juhtunu olevat lihtsalt naeruväärne.

«Me ei oodanud, et näeme lausa kolme paljureklaamitud Kalinat. See ajas meid naerma,» selgitas ta. «Kui nad tahavad seda autot reklaamida, siis miks peab neid kolm tükki kaasa võtma. Kui midagi katki läheb, saaks Putin selle ise ju ka ära parandada. Ta saaks sellest lausa suhtekorraldustriki teha.»

Video on aga vastuolus Venemaa ametlike teleraportitega, mis näitavad Putinit üksinda Siberi avarustes Ladaga sõitmas. Tegelikult saadab Putinit aga lisaks veel mitmeid kümneid autosid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles