OSCE vaatlejad fikseerisid kobarpommide kasutamise Luganskis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatlejad Luganskis
OSCE vaatlejad Luganskis Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) Ukraina erivaatlusmissioon (SMM) on fikseerinud kobarpommide kasutamise Luganskis eelmisel nädalal.

OSCE vaatlusmissiooni asejuht Alexander Hug ütles neljapäeval Kiievis pressikonverentsil, et tegemist on esimese teadaoleva kobarpommide kasutamise juhtumiga Luganskis viimastel nädalatel.

Vaatlejad on kindlaks teinud suuna, kust mürsud lähtusid, ent ei oska öelda, kes need tulistas, sõnas Hug.

Lahingutsoonis on aset leidnud arvukalt kokkupõrkeid, milles on kasutatud tanke, suurtükke, tankitõrjerakette, kuulipildujaid ning kergtulirelvi, sõnas SMM-i juhi asetäitja.

Hugi sõnul saavad vaenutegevuses kannatada tsiviilisikud. OSCE loodab endiselt ajutisele vaherahule, mis annaks tsiviilelanikkonnale võimaluse evakueeruda, SMM on valmis aitama taastada kolmepäevast relvarahu, lausus OSCE ametnik.

Ukraina idaosas on sõjategevus alates jaanuari keskpaigast taas hoogustunud. Venemeelsed separatistid on tunginud peale piki rindejoont Luganski ja Donetski oblastites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles