Tšiili kaevur saab lõksus olles isaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaevandusse lõksu jäänud kaevur.
Kaevandusse lõksu jäänud kaevur. Foto: /AP

Üks Tšiilis kaevandusvaringu tagajärjel 700 meetri sügavusele lõksu jäänud 33st kaevurist saab kahe nädala pärast isaks. Kuna päästeoperatsioon võib kesta kuni neli kuud, pole lootuski, et mees oma silmaga tütre sündi näeks.

26-aastane Elizabeth Segovia sünnitab juba kahe nädala pärast ning tema abikaasa Ariel Ticona on juba kuu aega maa all lõksus.

«Kui õnnetusest kuulsin, kukkus mu maailm kokku. Ma muudkui nutsin. Ma ei suutnud viis päeva järjest isegi rääkida,» avaldas Segovia CNNile.

Kaevurid kaotasid kontakti välisilmaga 17 päevaks. Arvati, et mehed on surnud. Nüüd aga on lähedastel põhjust rõõmustada, kuna mehi asuti nädala alguses päästma.

29-aastane Ticona mõtles abikaasaga lapsele esialgu nimeks panna Carolina, kuid 700 meetri sügavusel maapõues oli tal aega järele mõelda ning uue nime saatis ta naisele kirjaga. Ticona tahab lapsele nimeks panna Esperanza Elizabeth (tõlkes Lootus Elizabeth).

«Paneme talle nimeks Esperanza, kuna me ei kaotanud kordagi lootust. Teiseks, see on laagri nimi (Camp Hope – toim.), milles perekonnad elavad. Ning kolmandaks kõik 33 kaevurit ei kaotanud kordagi lootust,» sõnas Segovia.

Ticonal ja Segovial on juba kaks last – 9-aastane Jean-Pierre ning viiene Steven.

Esimestes maa peale saadetud tervitustes polnud Ticona ainukese kaevurina ühtegi sõna poetanud, kuid viimases videos oli temagi juba rõõmsameelsem.

«Võib-olla teda pole sünnituse juures, kuid ta on lapse kõrval tema suureks kasvamise ajal,» lisas naine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles