Hiina mõistis hukka Obama kohtumise dalai-laamaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dalai-laama.
Dalai-laama. Foto: SCANPIX

Välisriikide liidrite kohtumine dalai-laamaga on sekkumine Hiina siseasjadesse, ütles Hiina valitsuse esindaja Hong Lei päev pärast USA presidendi Barack Obama ja Tiibeti usujuhi kohtumist.

«Me seisame vastu välisriikide sekkumisele Hiina siseasjadesse Tiibetiga seotud teemade ettekäändel,» ütles Hong täna ajakirjanikele, lisades, et dalai-laama püüab saavutada välisriikide toetust Hiina-vastaseks separatistlikuks tegevuseks.

Obama ja dalai-laama osalesid mõlemad eile Ühendriikides Washingtonis toimunud rahvuslikul palvuseinel, kuid eraviisiliselt nad ei kohtunud. Siiski oli tegemist esimese avaliku üritusega, kus mõlemad osalesid.

Obama on ka varem dalai-laamaga kolm korda kohtunud, kuid suletud uste taga ning kinnitades, et dalai-laamat võõrustati kui vaimset, mitte poliitilist liidrit.

See on Obama esimene avalik kohtumine dalai-laamaga. Obama on ka varem dalai-laamaga kolm korda kohtunud, kuid suletud uste taga ning kinnitades, et dalai-laamat võõrustati kui vaimset, mitte poliitilist liidrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles