Kuue riigi piirivalvejuhid lubasid teha koostööd salakauaba vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirimärk Eesti ja Läti riigipiiril.
Piirimärk Eesti ja Läti riigipiiril. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Kolmapäevast reedeni Pihkvas kohtunud Eesti, Vene, Läti, Leedu, Poola ja Valgevene piirivalvejuhid lubasid tõhustada koostööd salakaubavedajate ja ebaseadusliku migratsiooni vastu.

Venemaa piirivalvet haldava Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) teatel avaldavad just salakaup ja ebaseaduslik migratsioon selle piirkonna riikidele suurimat mõju, teatas Interfax.

Kuue riigi piirivalvejuhid leppisid kokku ühiste erioperatsioonide korraldamises salakaubakanalite sulgemiseks ja ebaseadusliku migratsiooni tõkestamiseks. Vene piirivalvejuht tutvustas oma kolleegidele piirivalve uusimat infrapunatehnikat ning hõljukeid.

Leedu piirivalve juht Vainius Butinas ütles pärast kohtumist BNSile, et Kuritegevus Läänemere regioonis on muutunud rahvusvaheliseks probleemiks.

«Probleem on jõudmas rahvusvahelisele tasemele. Kuritegevus on nüüd enam mitte kahe, vaid kolme-nelja riigi probleem, seetõttu korraldatakse selliseid kohtumisi, ning on kavandatud tegevusplaan, kuidas neid küsimusi tulevikus lahendada,» ütles Butinas.

Piirivalvejuhid külastasid Pihkva oblastis asuvaid kordoneid, neljapäeval allkirjastasid nad ühisprotokolli vastastikuse koostöö tugevdamise põhimõtetest.

Eestist osalesid kohtumisel politsei- ja piirivalveameti peadirektor politseikolonel Raivo Küüt, piirivalve osakonna juht piirivalvekolonelleitnant Tõnu Hunt ja piirivalvealase koostöö talituse juht piirivalvekapten Ivo Utsar.

Teistest riikidest osalesid FSB esimene asedirektor ja piirivalveteenistuse juht armeekindral Vladimir Pronichev, Läti piirvalveteenistuse juht kindral Normunds Garbars, Leedu piirivalve komandör kolonel Vainius Butinas, Poola piirivalve peakomandant kolonel Laszek Elas ja Valgevene riigipiiri komitee esimees kindralmajor Igor Ratchkausky.

Piirivalvejuhte võõrustas kohtumise ajal ka Pihkva oblasti kuberner Andrei Turšak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles