Standard & Poor's langetas Kreeka krediidireitingu rämpstasemele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Standard and Poor's reitinguagentuuri peamaja New Yorgis.
Standard and Poor's reitinguagentuuri peamaja New Yorgis. Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS

Rahvusvaheline reitinguagentuur Standard & Poor's teatas reedel, et langetas Kreeka krediidireitingu tasemelt B veelgi madalamale rämpstasemele B- ja hoiatas, et Ateenal on vaid piiratud aeg laenuandjatega kokkuleppele jõudmiseks.

Ettevõtte nägemuse järgi seab igasugune kõnelustega venimine üha suuremaid pingeid riigi rahandusstabiilsusele ja võib kõige halvema stsenaariumi korral viia koguni eurotsoonist väljaarvamiseni.

Standard & Poor's hoiatas juba jaanuaris, et jälgib tähelepanuga asjade edasist arengut Kreekas ja on pannud riigi krediidireitingu vaatluse alla seoses võimaliku langetamisega. Agentuur tõi peamise põhjusena välja välja ilmsed vastuolud uue säästuvastase valitsuse ja riigi rahvusvaheliste võlausaldajate vahel.

«Meie hinnangul ei suuda Kreeka uus valitsus laenuandjatega edasise rahastamise osas kokkulepet saavutada,» märgiti teadaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles