Tony Blair hoitas maailma radikaalse islami eest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liit ja Ühendriigid peavad Gaza sektorit kontrollivat äärmuslikku islamirühmitust Hamas terroristlikuks organisatsiooniks.
Euroopa Liit ja Ühendriigid peavad Gaza sektorit kontrollivat äärmuslikku islamirühmitust Hamas terroristlikuks organisatsiooniks. Foto: SCANPIX

Ühendkuningriigi endine peaminister ja praegune Lähis-Ida rahukvarteti erisaadik Tony Blair nimetas kõige suurimaks ohuks maailmale radikaalset islamit.

USA, Euroopa Liidu, ÜRO ja Venemaa mandaadiga Lähis-Ida erisaadiku sõnul leiavad säärased islamiusulised, et nende tegevus on alati õigustatud. Seejuures viitas Blair intervjuus BBC-le, et nad ei kohku tagasi isegi keemia- ja tuumarelvade kasutamise ees.

Samas eitas ekspeaminister, kelle juhtimise all viis Suurbritannia oma väed nii Afganistani kui ka Iraaki, et tema poliitiline tegevus oleks õhutanud radikaalsust.

Suureks ohuks rahvusvahelisele julgeolekule nimetas Blair vastuolulist tuumaprogrammi arendavat Iraani, mille juhtkond on tema sõnul üks suuremaid radikaalse islami toetajaid. «Me peame saatma Iraanile selge sõnumi – nad ei tohi välja töötada tuumarelvi ja me peatame nad,» kinnitas Blair.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles