Leedu president kinnitas vankumatut toetust Ukrainale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko ja Leedu president Dalia Grybauskaite Münchenis.
Ukraina president Petro Porošenko ja Leedu president Dalia Grybauskaite Münchenis. Foto: SCANPIX

Leedu president Dalia Grybauskaitė kinnitas eile, et riik jätkab Ukraina vankumatut toetamist igasugusest Venemaa survest hoolimata, vahendas uudisteagentuur Unian.

Grybauskaitė tegi vastavasisulise pöördumise Müncheni julgeolekukonverentsil.

Leedu liider toonitas, et tema kodumaal on piir sama riigiga, mis tegutseb Ukraina idaosas agressorina.

«Sõja organiseerinud agressor osaleb selles ise otseselt, toimetab sõjapidamiseks piirkonda varustust ja peab ennast üleval nagu terrorist ja seda mitte ainult piiril,» rääkis president.

Grybauskaitė märkis ühtlasi, et viimasel ajal on täheldatud Venemaa vägede koondumist Leedu piiri ääres Kaliningradi suunal. Samuti seavad tsiviillennunduse ohtu venelaste pidev sõjalennukite kasutamine piiridel.

«Ka meie oleme ohus... Seesama jõu demonstreerimine, see poliitika eesmärgiga meid hirmutada, et me ei toetaks Ukrainat. Kuid me ei karda. Me olime selles olukorras 25 aastat tagasi ja 70 aastat tagasi ning pidasime vastu vaid tänu sellele, et ei allunud hirmutamisele,» seletas president.

Grybauskaitė kinnitas veelkord, et Leedu toetab Ukraina rahvast võitluses Venemaast vabanemise eest.

President kutsus lõpetuseks rahvusvahelist üldsust üles toetama Ukrainat mistahes vahenditega säilitamaks riigi sõltumatust ja iseseisvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles