Slovakkia referendum homoabielude kohta kukkus läbi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bratislavas hääletamas käinud nunn.
Bratislavas hääletamas käinud nunn. Foto: SCANPIX

Slovakkias kukkus laupäeval madala aktiivsuse tõttu läbi referendum, kus osalejatelt küsiti arvamust riigis juba kehtivale samasooliste abielude ja adopteerimisõiguse keelu kohta.

Osalus selles 5,4 miljoni elanikuga riigis oli vaid 21,4 protsenti, kuid künniseks oli 50 protsenti hääleõiguslikest kodanikest. Neist, kes hääletamas käisid, toetas 95 protsenti aga homode õiguste karmistamist. Homode õiguste eest võitlejad soovitasid hääletusel aga mitte osaleda.

Rahvahääletusel oli korraga mitu teemat – abielu defineerimine mehe ja naise vahelise liiduna, nõue, et adopteerida saaksid vaid abielus inimesed, samasooliste paaride kooselu igasuguse registreerimise keeld ning seaduslik võimalus vanematele võtta oma lapsed ära seksuaalhariduse tundidest.

2012. aastal sai Slovakkiast kolmas ELi riik, mis samasooliste abielud keelustas. Lisaks on Slovakkias homodel keelatud ka paarisuhte registreerimine ja adopteerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles