EL täiendas sanktsioneeritavate nimekirja

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi välisministrid Brüsselis. Pildil Briti välisminister Philip Hammond, Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier ja Eesti välisminister Keit Pentus-Rosimannus.
ELi välisministrid Brüsselis. Pildil Briti välisminister Philip Hammond, Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier ja Eesti välisminister Keit Pentus-Rosimannus. Foto: SCANPIX

Seoses Venemaa jätkuva agressiooniga Ukrainas lisasid Euroopa Liidu välisministrid veel isikuid ja organisatsioone sanktsioneeritavate nimekirja. 

Tänasel Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel Brüsselis võeti vastu otsus laiendada isikute ringi, kelle suhtes kohaldatakse piiravaid meetmeid seoses Ukraina suveräänsuse ja territoriaalse terviklikkuse ohustamise või kahjustamisega, teatas Eesti ELi esindus.

Euroopa Liit kehtestab viisakeelu ja varade külmutamise täiendavalt veel 19-le isikule ja 9-le organisatsioonile. Sanktsioonid kehtestatakse nii Ukraina idaosa venemeelsetele separatistidele kui ka võimutegelastele Venemaalt. Otsus jõustub 16. veebruaril.

Välisminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul on samaaegselt Saksamaa ja Prantsusmaa liidrite eestvedamisel käimas veelkordne diplomaatiline pingutus, et leida lahendust Venemaa agressiooni tulemusel tekkinud olukorrale, kuid isikute lisamine sanktsioonide nimekirja otsustati sellest hoolimata konsensuslikult.

Nüüdseks on sanktsiooninimekirjas kokku 151 isikut ja 37 organisatsiooni.

ELi senised piiravad meetmed vastusena Ukraina kriisile saab lugeda SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles