Afganistanis hukkus droonirünnakus Islamiriigi kõrge komandör

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ründedroon.
Ründedroon. Foto: SCANPIX

Afganistani lõunaosas Helmandi provintsis hukkus droonirünnakus sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) kõrge komandör, teatasid täna Afganistani võimud.

Helmandi provintsi asekuberneri sõnul hukkus ISi komandör Abdul Rauf ja veel neli äärmuslast raketirünnakus nende autole.

Afganistani luure teatel korraldasid rünnaku Afganistani valitsusväed ning selles sai surma kuus inimest, teiste seas ka IS-i arvatav komandör.

NATO kinnitas rünnaku toimumist, ent ei öelnud, kes pidi olema rünnaku sihtmärgiks.

Abdul Rauf kuulus varem Talibani, ent möödunud kuul selgus, et pärast soosingu kaotamist vandus ta truudust ISile. 2001. aastal langes Rauf USA kätte vangi ning teda hoiti kuus aastat Guantanamo Bays. 

Kolmandikku Süüriast ja Iraagist kontrolliv IS on hakanud Afganistani võimude ja hõimuallikate teatel kasvatama oma kohalolekut ka Afganistanis.

Analüütikute sõnul pole selge, kas end Afganistanis ISi järgijaiks kuulutanutel on tegelikult tihedad sidemed äärmusrühmituse juhtkonnaga ja nad alluvad keskse organi käskudele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles