Obama: Venemaa agressioon tugevdab Lääne ühtsust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Barack Obama.
President Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama ütles esmaspäeval, et Venemaa Ukraina-vastane agressioon tugevdab Lääne ühtsust ning Washington ei ole veel otsustanud Ukrainale relvade saatmist.

Kui Venemaa jätkab praegusel kursil, riigi poliitiline ja majanduslik isolatsioon üksnes halveneb, ütles Ühendriikide riigipea Washingtonis ühisel pressikonverentsil Saksa kantsleri Angela Merkeliga.

«Lääs ei saa lubada Venemaal jõuga ähvardades Euroopas piire muuta. Me jätkame selles küsimuses diplomaatilise lahenduse otsimist,» lausus ta.

Ühendriikide presidendi sõnul ei ole ta veel langetanud otsust Ukrainale surmava kaitserelvastuse saatmise kohta. «See on üks valikuvariant. Otsust ma veel langetanud ei ole,» ütles ta.

Obama sõnul on Venemaa rikkunud pea iga endale Minski relvarahuleppega võetud kohustust. Vägede väljaviimise asemel on Vene väed jätkanud tegevust ja rünnakute koordineerimist Ida-Ukrainas.

Venemaa on saatnud Ukraina idaossa veel tanke, raskesuurtükke ja soomukeid ning separatistid on Moskva toetusel territooriumi juurde vallutanud, sõnas ta.

«Oleme täielikult ühel meelel, et 21. sajandil ei ole võimalik jääda tegevusetuks ning lubada piiride vägivaldset muutmist,» lausus USA president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles