Patrušev: lääs vaatab Baltimaade uusnatsismile läbi sõrmede

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Patrušev.
Nikolai Patrušev. Foto: SCANPIX

Lääs vaatab uusnatsismi taassünnile Balti riikides ja Ukrainas samamoodi läbi sõrmede nagu kunagi fašismi sünnile Saksamaal, ütles täna Venemaa julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev.

«Natsismi taassünd Baltimaades ja Ukrainas leiab taas aset Euroopa nina all ja USA-poolsel mahitusel,» sõnas Patrušev.

«Lääneriikide lepituspoliitika natsi-Saksamaa suhtes 1930. aastatel viis Versailles´ süsteemi täielikule lagunemisele ja radikaalsetele muutustele jõudude vahekorras Euroopas. Saksa fašismile vaadati aastaid läbi sõrmede,» ütles julgeolekunõukogu sekretär.

«Esimese maailmasõja järel kehtestatud piirangute tühistamine võimaldas Hitleril oma armee kaasaegselt relvastada. Arvatavasti suhtusid lääne poliitikud mõistvalt tema ideedesse Saksa rahvuse ülemvõimu kehtestamisest idaaladel, mis sisuliselt õhutas fašistlikku agressiooni. Selle tulemusena kasvas fašistide jultumus teiste rahvaste orjastamisel veelgi. Alles siis, kui Rahvaste Ühendus mõistis selle ohu üleilmset iseloomu, muutus fašismi peatamine võimalikuks,» ütles Patrušev usutluses ajalehele Rosssiiskaja Gazeta.

«Praegu on pilt samasugune,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles