Peaminister: Lätis on näha hübriidsõja elemente

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti ja Vene lipud ühe Daugavpilsi hotelli juures.
Läti ja Vene lipud ühe Daugavpilsi hotelli juures. Foto: SCANPIX

Lätis on juba tunda mõningaid hübriidsõja elemente, näiteks inforuumis toimuv, tunnistas täna peaminister Laimdota Straujuma.

«Me näeme erinevatelt Vene ametiisikutelt tulevaid avaldusi inimõigustest Lätis. See on üks elementidest. Meie julgeolekuorganid töötavad ning ma olen täiesti kindel nende võimes ära hoida nii küberrünnakuid kui ka mitmesuguseid provokatsioone, mida on oodata,» ütles Straujuma telekanali LNT saates «900 sekundit».

Peaminister rõhutas, et Läti jälgib väga tähelepanelikult seda, mis toimub, nagu ka NATO kohaloleku tugevnemist. Tema sõnul on valitsus valmis adekvaatselt reageerima ning arutama uuesti, nagu eelmise aasta kevadel, julgeolekujõudude esindajatega tekkinud olukorda ja vajalikke samme.

NATO eelmine peasekretär Anders Fogh Rasmussen ütles usutluses Briti ajalehele Daily Telegraph, et Venemaa president Vladimir Putin võib NATO kollektiivkaitse proovilepanekuks teha Balti riikidele hübriidrünnaku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles