Uus-Meremaa võimud saatsid sõdurid Christchurchis tänavatele

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid ja politseinik Christchurchi linnatänaval.
Sõdurid ja politseinik Christchurchi linnatänaval. Foto: SCANPIX

Uus-Meremaa ametivõimud pikendasid kolmapäevani maavärinas kannatada saanud Christchurchis eriolukorda ja saatsid sõdurid linnatänavatele patrullima.

Riigi suuruselt teist linna raputas 7,0-magnituudine maavärin laupäeval. Võimude teatel on piirkonda raputanud ka võimsad järeltõuked, vahendas AFP.

Võimud saatsid sõdurid tänavatele, et kergendada politseinike tööd. Tsiviilkaitseministeeriumi teatel jääb kesklinn suletuks, kuna purunenud müüritised ja klaasitükid kujutavad alla kukkudes endast tõsist ohtu.

«Eriolukord kehtib kolmapäeva keskpäevani,» kinnitas ministeeriumi pressiesindaja.
Koolid, kauplused ja ärid jäävad suletuks ja kohalikele elanikele edastati soovitus püsida kodudes, kuni spetsialistid kontrollivad üle maavärinas kahjustada saanud enam kui 500 hoonet.

Christchurchi politseiülem Dave Cliff rääkis Radio New Zealandile, et politsei pidas kinni mitu tuntud kriminaali, kes püüdsid siseneda äripiirkonda kui linnaametnikud.

Christchurchi ringkonnakohtu kohtunik Michael Crosbie hoiatuse järgi vaadeldakse kõiki, kes tabatakse rüüstamiselt, kui inimesi, kes on võimelised kõigeks ja kohus karistab neid karmilt. Õnneks domineerib linnas siiski abistav ja toetav meeleolu, lisas ta.

Umbes 200 inimest, kelle kodud muutusid elamiskõlbmatuks, veetsid öö telkides.

Ametnikud hoiatuste järgi võib kuluda aega, enne kui elu pöördub 340 000 elanikuga linnas tagasi endise tempo juurde. Laupäevane maavärin oli Uus-Meremaa jaoks viimase 80 aasta tõsiseim.
Linna taastamine võib võtta aega vähemalt aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles