Bundesbank: täiendav võlaleevendus Kreekat ei aita

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa keskpanga (Bundesbank) president Jens Weidmann
Saksa keskpanga (Bundesbank) president Jens Weidmann Foto: SCANPIX

Täiendav võlaleevendus Kreekat kriisist välja ei aita, ütles Saksa keskpanga (Bundesbank) president Jens Weidmann neljapäeval.

Kreeka võla tasumise aeg on «üsna pikk ja intressimäär üsna madal ning täiendav võlaleevendus ei muudaks Kreeka likviidsusolukorda kuigivõrd», ütles Weidmann Londonis panganduskonverentsil.

Tema sõnul oleks kokkulepitud eesmärkidest taganemisel oodatule vastupidine mõju ning see pärsiks püüdeid «taastada investorite usaldust Kreeka võla jätkusuutlikkuse vastu» ja tuleks «teiste euroala riikide maksumaksjate arvelt».

Kreeka uus valitsus eesotsas peaminister Alexis Tsiprasega püüab veenda Euroopa Liidu liidreid muutma 240 miljardi euro suuruse ELi, Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja Euroopa Keskpanga (EKP) abiprogrammi tingimusi, mis lõpeb veebruari lõpus.

Ateena on koostanud 10-punktise ettepaneku, mis näeb ette 70 protsendi ulatuses senistest kohustustest kinnipidamist, kuid ülejäänud 30 protsendi muutmist. Kreeka eesmärk on saada majanduskasvu turgutamiseks vaba raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles