Klimkin: inimsusevastaste kuritegudega seotud isikud amnestiat ei saa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isehakanud Donetski rahvavabariigi võitlejad.
Isehakanud Donetski rahvavabariigi võitlejad. Foto: SCANPIX

Ida-Ukraina sündmustes osalenud inimestele antakse amnestia üksnes Ukraina parlamendis vastu võetud seaduste alusel ja inimsusevastaseid kuritegusid toime pannud isikutele see ei laiene, ütles täna Ukraina välisminister Pavlo Klimkin.

«Amnestia leiab aset ainult siin, selles saalis arutatud seaduse alusel,» rõhutas minister ülemraadas.

Klimkin vastas eitavalt küsimusele, kas separatistide liidritele antakse armu presidendi määrusega.

«Kõik sammud niinimetatud amnestia andmiseks leiavad aset ülemraadas arutatud seaduse alusel. Mitte mingil juhul ei anta seda amnestiat neile, kes on seotud inimsusvastaste kuritegudega. See on meie absoluutne seisukoht ja seda rõhutati selgelt ka eilsetel läbirääkimistel.»

Eile Minskis heaks kiidetud uue relvarahuleppe jõustamise meetmete pakett sisaldab sätet, mis peab tagama, et Donetski ja Luganski konfliktis osalenuid ei hakata jälitama ja taga kiusama. 

Leppe punkt number 5 ütleb, et jõustuma peab seadus, mis annab armu ja tagab amnestia Donetski ja Luganski konfliktis osalenutele, kes saavad puutumatuse kohtumõistmise ja karistuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles