Argentina presidendile esitati süüdistus terroriakti kinnimätsimises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argentina ekspresident Cristina Kirchner.
Argentina ekspresident Cristina Kirchner. Foto: SCANPIX

Argentina presidendile Cristina Kirchnerile esitati reedel ametlikult süüdistus 1994. aastal Buenos Aireses toimunud pommirünnaku organiseerijate kaitsmises, teatas prokuratuur.

Argentina pealinnas Buenos Aireses leiti jaanuaris surnuna prokurör, kes väitis, et president Cristina Kirchner varjas uurimistulemusi, mis puudutasid Iraani võimalikku osalust Buenos Airesi juudikeskusele 1994. aastal sooritatud pommirünnakus.

Mitmeid ähvardusi saanud 51-aastase Alberto Nismani surnukeha leiti mehe kodust, mis asus Puerto Madero linnajaos ühe kortermaja 13. korrusel.

Nismani andmetel oli Kirchner pidanud Iraaniga salajasi läbirääkimisi, et saada kahtlustustest loobumise eest vastutasuks soodsa hinnaga naftat.

Nisman süüdistas sama tehinguga seoses ka ekspresident Carlos Menemi (ametis aastatel 1989-1999), kes olevat takistanud terrorirünnaku uurimist, mis jäigi lahendamata.

Uurimistulemuste varjamises süüdistatakse ka välisminister Hector Timermani ning veel mitut valitsusametnikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles