Nord Stream muutis Bornholmi saare juures taas marsruuti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia.org

Läänemerealust gaasijuhet rajav ettevõte Nord Stream AG otsustas Taanile kuuluva Bornholmi saare juures juba teist korda juhtme marsruuti muuta.

Algselt pidanuks gaasijuhe mööduma saarest lõunas. Seejärel selgus, et marsruut võib jääda Taani ja Poola vahelisele vaidlusalusele territooriumile, mistõttu see otsustati nihutada saarest põhja poole, vahendas Interfax.



Nüüd naasis Nord Stream uuesti lõunapoolse variandi juurde, mis seekord jääb väljapoole vaidlusalust ala.



Uus marsruut on loogelisuse tõttu saanud nimeks S-marsruut.



«See on paljude tegurite, näiteks laevasõidu ohutus ja ökoloogia, ettevaatliku hindamise tulemus,» märgitakse ettevõtte pressiteates.



«Teadaolevate alade vältimine, kuhu on heidetud tavalisi ja keemiarelvi, oli marsruudi valikul suurim prioriteet,» kinnitatakse avalduses.



Nord Streami kinnitusel võeti keemiarelvadest lähtuva potentsiaalse ohu hindamiseks Taani vetest sadakond pinnase proovi, mida analüüsiti Taani hüdraulikainstituudi ja Soome Verifini laborites.



«Uuringute tulemused ei näita suurenenud riski piki S-marsruuti,» kinnitab ettevõte.



S-marsruut on ka lühem, kui vahepeal kaalutud põhjapoolne ning ristub vähema arvu merealuste kaablitega. Marsruut väldib samuti sisuliselt looduskaitsealasid, intensiivseid laevasõidu- ja kalapüügipiirkondi, samuti turismi jaoks tähtsaid piirkondi, kinnitab Nord Steam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles